2024. július 17., szerda

 

07. 17. szerda

Eszkimókiába akarunk menni! Most! AZONNAL!!!

Elég volt az inas duruzsolásaiból, hogy pár nap múlva biztos jobb lesz!

Oda akarunk menni, ahol iglu van, fóka van, jegesmedve van, pingvin van! Ahol hófajd és jégmadár röpdös, ahol hópárduc vadászik, ahol lazacokat halásznak a jeges folyókból a grizzly medvék! (Na jó, lehet, hogy nem minden jószág pont egy helyen éldegél =D ) Oda akarunk menni, ahol a hómezőkön hóvirágok és jégvirágok virítanak, amikből alkalomadtán a hóemberek szednek maguknak egy csokorra valót!

Mert itt, ahol kint 37-38-39 fokok hevítik az udvarunkat, bent pedig 28-29 fokok állandósítják a hőgutát, nem lehet megmaradni!

Megy a ventilátor, amit kezdetben nagyon utáltunk, de az csak a meleget kevergeti… A hűtőmatracról ne is essék vakkantás, sosem bírtam a szagát… Bodza néha ráfekszik, de nem veszem észre, hogy tudatosan használná…

Drazsé néha már kissé nehezebben veszi a levegőt délutánonként, kintről pedig villámgyorsan bekéretőznek Bodzával, ha egészségügyi körjáratukkal végeztek.

Én csak a legritkább esetben megyek ki, inkább visszatartom a végsőkig, Bogyót pedig nem érdekli! Ő elfekszik akár 10 percig is a legnagyobb napsütésben is (Míg az inas be nem parancsolja). Igaz, Bogyót a ventilátor sem érdekli, szerintem már nagyon süket…

G. megint összehord hetet havat… (azért egy kis hó tényleg jó lenne =D ) Azzal kábít bennünket, hogy miután a hétvégén megünneplik Bogyóval a szülinapjukat, mi is kapunk ajándékot… Lassan visszazuhan a hőmérséklet 30 fok köré… Ezt a jóslatot már nem hisszük el neki! Megyünk Eszkimókiába, mihelyt összepakoltunk! Az inasnak elég lenne egy hűvösebb borospince, ahova nappalra bekucorodhatna, de hát azt megcsinálhatta volna, amikor még egészséges volt…. Késő bánat, eb gondolat… Most már csak főjön a saját levében! :P 

Fotó NINCS! G. azt mondja, hogy kint kiolvadna a kezéből a masina, a benti sötétségben pedig nem érdemes az erre-arra heverő testekről fotókat kattintgatni!

Legközelebb Eszkimókiából jelentkezem, vagy ha itt 30 fok alá esik a hőmérséklet! Mert az inas a kellemes 24-et csak a karácsonyi Szentestére (dec. 24.) garantálja… Vizslát!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése