2020. április 21., kedd

04. 21. kedd

Na, tegnap megtartottuk a szülinapomat…
Hat éves lettem!
„Megtartottuk”, vakkantom, mert ünneplésnek NEM lehetett tekinteni azt a nyamvadt kenőmájjal összeragasztott két kenyérszeletet, amit az inas fennkölten „tortának” nevezett… sehol egy jókora cupákos velős csont, sehol grillezett csirkemellek garmadája, sehol egy zsák töpi…!
Csak a „májastorta”… Na jó, volt mellé nemi nasi, és extra simogatás is, de egy magamfajta Hercegnő nem ilyen piszlicsáré gratulációt vár el a személyzettől… Igaz, idén az angol királynő szülinapját se ünnepelték olyan nagyszabásúan, de ő csak egy angol királynő…
Bezzeg, Kedves Népem kitett magáért!   Az inas ujjaiba mára izomláz költözött, annyi „köszönöm”-öt kellett a klaviatúrába belevernie! Több, mint százat!  
Ezúton is köszönöm Kedves Népemnek és az ismerős Királyoknak, Királynőknek, Főhercegeknek a rámgondolást! Utasításomra az inas mindenkinek külön is továbbította köszönetemet, de ha valaki kimaradt, reklamáljon, és G. (szigorú fenyítésem mellett) pótolni fogja!
Amúgy a Rezidencián napok óta folynak a „Palotajátékok”, az időjárástól függően hol kisebb, hol nagyobb intenzitással…
Szeder, azaz újabban: Belzebubi, Sátánka, avagy Szörnyecske, nagy vehemenciával vesz részt a megmozdulásokban. Néha unom már, hogy a hátamon lovagol, olyankor elküldöm gödröt ásni, vagy karókat aprítani, mindkét versenyszámban kiválóan teljesít!
A gödörásásban Luival párosban verhetetlenek! 
Mivel mostanában sokat vagyunk kint, ezért Szeder a teremsportokat (úgymint: fotelrobbantás, pokrócrágás, könyvolvasás, idegen nyelvek szótárazása, stb.) jelenleg hanyagolja.
Mindennél jobban érdeklik a tóban úszkáló békák, de ezt világosban G. kontroll alatt tudja tartani… Ám este, amikor utoljára kimegyünk úgy 9 körül, mindig térdig vizesen jön be… Nyilván az esti lábmosást, mint „egyéni higiéniát” nagyon megtanulta. Akkor már az inast sem érdekli túlságosan, mert csak a bilétás nyakörvet áztathatná el, de még ilyent sem tett eddig!
Az „okító” nyakörveket az inad egyre ritkábban, és csak „távoktatás” keretében használja, mint minden suliban manapság széles kis hazánkban… Vizslát!

Ritka pillanat: hárman 1 ágyon...

Lui őszül... de a bölcsességtől még messze jár!

Na. most jó felé nézek?

A "torta"...

Add már ide. akármi is az!

Hát, ez meg mi a szösz???
                                                            Szeder fogpiszkálót farag...

3 megjegyzés:

  1. Még hosszú évekig jó egészséget és alkalmanként finom falatokat kívánok neked szülinapod alkalmából.
    Hat év....Őrület, hogy megy az idő....

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen! .... Az inas is azt mondja, hogy repül az idő... meg azt, ha szerencsénk van, még nem vagyok a fele úton, és reméli, hogy végig velem jön... Nem naqgyon értem, ilyenkor miről beszél... Te pedig csak vigyázz Magadra, remélem nyáron elhozol majd néhány simit!

    VálaszTörlés
  3. Ha megérem, biztos, hogy eljövök :-)

    VálaszTörlés