2018. február 28., szerda

02. 28. szerda

Mivel ma véget ér a tél, és holnap kezdődik a Kikelet hava, itt az ideje, hogy elbúcsúztassam ezt a jégvilágot, amelyik az utolsó héten mutatta csak ki a foga fehérét… Persze előbb ma éjjel átesünk egy laza -19 fokon, ahogy az időjósok bezengték, de majd nem megyünk ki! Átalusszuk a sötétséget, mint az utóbbi héten minden alkalommal… Nappal még csak-csak kimászkáltunk, mert meggebedtünk volna az unalomtól, még Lui is kimerészkedett, és velünk rohangált a hóesésben, de éjjel… brrr…. Az éjszakai csatangolásokat elodázzuk tavaszra, nyárra!
Alig történt valami az utóbbi két hétben… Domi volt itt, ő hozott egy kis változatosságot. Üdvözlésünk közben észrevette, hogy a svábtesó körme csálén áll, jobban megnézve kiderült, hogy tőben van berepedve. A személyzet konzíliuma alatt már a doki felkeresése is felvetődött, de másnapra Lui egyszerűen elhagyta valahol a régi öreg karmát, és alatta ott volt a kicsi új. Általános karomvágás kezdődött, amit B. hajtott végre a G. által nemrég vásárolt szerszámmal. B. először csak félve, majd egyre bátrabban esett neki a tappancs-végeinknek. Csodák csodájára, aránylag türelmesen, óbégatás nélkül tűrtük. Talán megoldódik a személyzet egyik gondja, Borcsi karmait a Dokinéni se tudta fájdalom nélkül rendbe hozni, fel is adta a kísérletezést anno…
Egy másik hír a hírtelenségben: A személyzet úgy döntött, hogy nem él a nagy „Lehetőséggel”, nem vesszük igénybe az állam „Nagylelkű Adományát”, nem lesz „Miautónk”! Illetve lesz, de az tényleg a MI autónk lesz! A személyzet megunta a lassan csöpögtetett információkat, a konstrukcióban rejlő „romakodást”. (Ma nagyon piiiisziii vagyok! Finom, akár a romapecsenye!)
Nekem mindegy, milyen lesz a Hercegnői Batár, de azt kikötöttem, hogy légkondi legyen benne!
Kaptunk Katától képeket Maja-Polkáról, és váratlanul Vackorról is érkezett fotó, videó, amint focizik a híres angol gyepen!
Hétfőn Nojcsi is beugrott, mivel időben elengedte a hurkadarabokat, nem operáltuk le a karjait. „Persze” még mindig csak kettő van neki, és képtelen arra, hogy velük hármunkat egyszerre simogasson, így néha megsértődésbe „kellett” vonulnom…
Látom a Fészen, hogy kezd tetőfokára hágni a kétlábúakon négy évenként elhatalmasodó „szent őrület”, amiben idén egyáltalán nem lelhető fel „szentség” és ünnepélyesség… Szentségelés, és gyűlölködés annál inkább… Régi barátok „halálos” megutálása…
A Rezidencia ebben a sárdobálásban nem vesz részt, nekünk, Vizsláknak olyan bundánk van, hogy egy kiadós iszappakolás után nem sokkal újra patyolatok vagyunk, de a Kétlábúakon bizony hosszú ideig megmarad az esetleg nem átgondolva, indulatból rájuk hajigált mocsok…
Ezért zárásként egy mesét adok közre a
Rezidencia Közleményeként…
„Élt egyszer régen egy kis faluban hat vak ember. Nem látták soha a napvilágot, így a tárgyakról, élőlényekről, a körülöttük lévő világról is csak a többi érzékszervük alapján alakították ki saját képüket. Egy napon egy elefántot hoztak eléjük, és megkérdezték, hogyan is nézhet ki szerintük. Odamentek hát a hatalmas állathoz, és mindannyian megérintették.
„Nahát! Az elefánt olyan, mint egy oszlop.” – szólalt meg egyikük, aki az állat lábát tapogatta meg.
„Nem, nem, inkább olyan, mint egy kötél.” – mondta a másik, aki a farkát fogta.
„Szerintem inkább olyan, mint egy vastag faág.” – szólt a harmadik, aki az agyarát tapogatta.
„Nincs igazatok, az elefánt úgy néz ki, mint egy hatalmas legyező.” – állapította meg a negyedik, aki az állat fülét
„Dehogy! Az elefánt olyan, mint egy nagy fal.” – szólalt meg az ötödik vak ember, miközben az elefánt oldalát tapogatta.
„Szerintem viszont mindannyian tévedtek, mert az elefánt cső alakú.” – vélte a hatodik, aki épp az ormányát fogta.
Amit a vak emberek nem értettek meg, az az, hogy míg az igazságot keresték mindannyian, annak csak egy-egy részletét ismerték meg, és az alapján alkották meg véleményüket.”
Álljatok meg egy pillanatra, és gondolkodjatok el…
Várjuk együtt a Tavaszt! Vizslát!

Mazsival... :-)

Maja-Polka az új gazdinál... A hírek szerint nagyon szeretik, gyakran mennek az iskolába az unokák elé, ahol szintén közimádatnak örvend! :-)

Vackor, az Angliába "szakadt" gólvágó! :-)


2 megjegyzés:

  1. Naggggyon örülök a "körmös"hírnek. Ha sikerült végre megoldást találni, akkor az nektek csak jó lesz, mert bizony szegény Borcsika lába....hát....szörnyű volt.
    Szerény véleményem szerint autó ügyben is nagyon jól döntöttetek !!!
    Kíváncsi vagyok az új batárra - előbb-utóbb majd csak eljutok hozzátok, csak legyen már végre tavasz. Momentán "jegesedési szobafogságban" élek.
    A politikáról meg ilyen kedves kicsi állatkák mit ti, ne beszéljetek. A politika a legmocskosabb dolog a világon !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A batár beszerzése még odébb van, mert a személyzet csak a kitavaszodás után hajlandó lépéseket és gurulásokat tenni...
      Az inas szerint Borcsi körmei annyira nem voltak vészesek, bár tény, hogy manikűrös nélkül is sikeresen építette a körmeit...
      De Te batárnézés nélkül is jöhetnél, mert unatkozunk,, és tudjuk, hogy Te különösen örülni szoktál az üdvözlésünknek!

      Törlés