2020. október 21., szerda

 

10. 21. szerda

 

Naugye! Csak erélyesen rá kellett förmednem az esős időre, és másnapra már javulni is kezdett!
Ezen a héten már majdnem elviselhetőnek is vakkanthatnám, ha reggel és estefelé nem hűlne vissza a cidrizés szintjére… de nem vagyok telhetetlen, amíg az inas is kijön velünk az udvarra, addig nem reklamálok tovább!
Szedernek kezd kitelni a becsülete… A múlt héten megint nekiállt lebontani a fotelom karfáját! Amikor G. észrevette, megfenyegette, hogy kioperáltatja a hangszálait és kiköti az udvarra! Belzebubit nem nagyon hatotta meg a kilátásba helyezett büntetés, mert két perc múlva – a takarót gondosan félretolva - újra szenvedélyesen hámozta a szövetet, szivacsot… Előkerült a nádpálca, az inas kiporolta a fekete bundát… Ebből értett, ugyanúgy, mint fél éve, G. kalkulációja szerint remélhetőleg újabb fél évre békén hagyja az alvóhelyemet, és Lui fotelját sem akarja átalakítani… Ő a Rezidencia „fekete báránya”, bár már nem ordibál folyamatosan, ha kint vagyunk, de kétpercenként figyelmeztető vakkantást ad le, ha nincs esemény, megzavarva a délelőtti-kora délutáni napozó idillünket. Ha pedig megérzi az alsó szomszéd négylábú feltűnését, olyan őrjöngésbe csap, majd’ bedönti a kerítést, elborul az agya, se lát, se hall, mi már rég bent vagyunk G. hívására, ő még kint rázza a vasat. Hosszabban tartó nyugalom csak akkor van, mikor este az inas mellé telepedik tévét nézni, olyankor elernyedve, kéjesen fogadja a simogatásokat…
Gombi tegnap megkapta a még hiányzó oltását, 3 hét múlva utazhatna, de fuvar csak később lesz, még egy hónapig nálunk marad. Vasárnap B. le is mérte, az itt töltött idő alatt 2 kilót nőtt, már lehagyta Csipike 5 kilóját. Csipike továbbra sem partner a játékban, így a Törpeveszedelem kénytelen Szederre és rám fanyalodni, no és kajaosztásnál a személyzetet „támadja”! Még nem torokra megy, csak bokára, de olyan átéléssel teszi, olyan műmorgással, hogy a kétlábúak nem rejthetik el a mosolyt, hiába próbálják szigorúan leparancsolni a nadrágjukról. 
Csipike füle is lassan javul, már csak 1 pálcát kell felhasználni a régebbi 4-5 helyett. (Igen, arról a fültisztító pálcáról van szó, amit be fognak tiltani, G. reméli, addigra kitalálnak valami mást!) Az öreglány amúgy elég válogatós, pedig a rizses tápra még konzervet is kap, amit mi sosem, és még azzal a finomsággal se hajlandó sokszor elfogyasztani… ma azonban kétszer kinyalta a tálkát reggel, mert B. hirtelen ötlettől vezetve a friss paprikás krumpliból is tett a magokra… Mi is befaltuk volna… Vizslát!

 

Élvezzük a napocskát! 

Gombi földhöz teremtette Szedert!  

A három "ideiglenes"  (Csipke, Gombi. Szeder)

ÉN, a Herceglány! 

Lui a bérelt helyén... Csak akkor megy föl a székre, ha párna is van...   

Csipike szerint itt a sarkon még van egy kis napocska... 

Szeder... alias Belzebubi  

Fenségességem! 

Csipike "szelfi" 

 

2 megjegyzés: