2019. december 8., vasárnap

12. 08. vasárnap
 
Hisztis-Törpe(Freya) kezdi megszokni a falkát, Briós játékra hívását néha már elfogadja, mindenesetre, amikor én nyüstölöm a kis péksüteményt, féltékenykedik, előbb ugat, majd szokásához híven a farka-tövét kezdi el kergetni bőszen morogva, talán hogy figyeljenek rá… Az ilyesmi eddig nem volt szokás nálunk, az inas szerint is érthető, ha zokon vesszük ezt a viselkedést. A produkciót Törpe napjában még mindig 2-3-szor előadja, amint bármilyen kisebb érzelmi változására fel akarja hívni a Rezidencia figyelmét. A személyzet az első napok sokkja után már kezdi rutinosan kezelni a hisztijeit, és általában pár másodperc alatt le is lehet állítani.
Szerencsére a hurkagyártás abbamaradt, mivel a hurka-professzor a fővárosba tette át a konszern székhelyét, ahol egyre kisebb intenzitással folytatja termékeinek beltéri prezentálását. Ha sikerül, jövő héten Briós is követi, újra együtt lesz a két rosszcsont kölyök…. A személyzet nagyon reméli, hogy tudósítást kap az újbóli találkozásról, talán majd ide is vakkanthatok néhány sort…
Ha igaz, Freya/Törpe is utazik a gazdijelöltjéhez, így csendes ünnepeket tervezünk az év végére!
Persze „nyugtával dicsérd a napot”, „ne igyál előre a mackó bőrére”, stb.
És akkor megszűnik a kivételezés is, Törpike ugyanis még mindig az inas ágyában tölti az éjszakákat, és ez még mindig felháborító igazságtalanság!
G. is örülhet, megszabadulhat a két hete beszerzett ágytakarótól. Erre a beruházásra Briós késztette, aki az első héten kétszer is G. ágyán engedte le a felesleges hűtővizét, és ez valahogy visszatetszést keltett a túlérzékeny inasban… A frissen beszerzett, felettébb divatos, hófehér kínai viaszosvászon „ágytakaró” beváltotta a hozzá fűzött reményeket, Briós azóta nem járt G. felségterületén.
Tegnap Perec gazdijai jöttek megcsodálni jelenlegi idiseinket. Luival mi is nyomultunk volna egy kis váratlan potya-simiért, de a két apróság törtetése annyira lefoglalta vendégeinket, hogy jobbnak láttuk „okos enged” alapon háttérbe húzódi… Egy hét múlva, - remélem – újra mi leszünk a Rezidencia urai! Vizslát!

Törpi és Briós

Közelednek egymáshoz...

Játék-féle...

Törpike jól érzi magát...

Játék kezdődik...

Freya (Törpi - Törpike) kisasszony

                                                                 Ez már igazi játék...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése