2020. június 9., kedd

06. 09. kedd

Az eddigi június kicsit esősre sikerült, de egész napokra mégsem szorultunk be termeinkbe.
A múlt héten ajándékot kaptunk Lüszitől és Mayától, amit ezúton is nagyon köszönünk nekik! A takaró rögtön használatba vétetett, a jutifalatokat G. eldugta valahova… Mi nem találkozhattunk velük, csak a vén inas ment ki üdvözölni őket, megsimogatni az altatásból ébredező Lüszit…
B. és Szeder hol együtt, hol felváltva kertészkedik, B. nagy elszántsággal veri le a karókat oda, ahol Belzebubi átbújik az akadályon, aztán ha átsiklani már nem tud, egyszerűen átrepül, mérhetetlen vigyort csalva a vén inas képére… Nem tudom, G. kinek drukkol, mindenesetre a fekete veszedelemnek mindig volt válasza B. próbálkozásaira.
Szeder G.-t se hagyja szunnyadozni, ha kint vagyunk, ötpercenként akad közlendője, csak labdázás és farágcsálás közben marad csendben. Múltkor egyszerre két békát is kiemelt a tóból, de az inas üvöltésére elengedte… Szerintem hagyni kellett volna, hogy megtanulja: a zöld varangy nem jutifali, nem érdemes csócsálgatni… Mi már tudjuk! 
Szombaton Kata elvitte a futira a kis bestiát egy órácskára, mondván, jobb fotókat és videókat próbál róla csinálni. Szeder nem fáradt el, mikor visszaértek, ajtón keresztül is ment volna Kata után!
Egyébként tényleg itt a nyár, amit az is bizonyít, hogy délután már keressük az árnyékot, örömmel megyünk G. után a hűvösebb szobába.
Mostanában újra a gyíkvadászat a divat. Mivel B. a terasszal szemben levő kerítésről lepucolta a túlburjánzott borostyánt, Lui és Szeder nagy egyetértésben rohamozza a gyíkocskák „hűlt helyét”, éppoly sötét az eszük, mint a bundájuk,  vagy inkább kényelmesek, hogy folyamatosan a teraszról lesik a szapora flangálást… Mire odaérnek, persze hogy nincs már sehol a „zsákmány”…
Nemrég újabb fotók érkeztek a Füles-Briós párosról, és végre kaptunk képeket a tavaly decemberben 10 napig nálunk dekkoló Bolyhoskáról is! G. szerint nagyon szép ebtárssá nőtte magát.
Szombaton újra vizslatalálkozó lesz, remélem, újra velünk lesz az Időfelelős! Vizslát!


Lüszi és a vén inas...

A takarót birtokba vettük, köszönjük az ajándékot!

Szeder kertészete...

Szeder. alias Belzebubi, maga az Ártatlanság!

Luivak is szoktam rohangálni!
Szeder a futin
Füles és Briós, az "álompár"

Bolyhoska tavaly decemberben, és most...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése