2022. október 31., hétfő

 

10. 31. hétfő.
Tegnap ébredtünk, mint rendesen, G, azonban ránk szólt, hogy aludjunk még, mert „óraátállítás” volt… Hát nekünk senki sem szólt, és nem is érdekelnek minket a kétlábúak megmagyarázhatatlan hóbortjai!
Így viszont 1 órával később reggelizhetünk! Most még elnéztük az inasnak, mert sötét, ködös volt a reggel, bentről is didergősnek tűnt, de figyelmeztettük, hogy ebből ne csináljon rendszert!
Erre az volt a válasza, hogy márpedig tavaszig így marad!
Teljesen elvesztette a józan ítélőképességét… hogy mi addig minden nap egy órával tovább éhezzünk??? Palotaforradalmat robbantunk ki, lecseréljük a személyzetet!
Csütörtökön, amikor elmentek valami „kertbe” és meglátogatták A.-t és még néhány, általunk ismeretlen kétlábút, még ragyogóan sütött a nap, ki is voltunk akadva, amiért nem hagyták nyitva a teraszajtót! A.-t egyébként én is szívesen meglátogattam volna, nem is értem, miért nem velünk lakik, mint régen…
Mindenesetre csütörtök óta minden nap egyformán ködös és hideg, legfeljebb egy kicsit délutánonként előbukkan egy kicsit a Nagy Melegítő, de az sem érdemes arra se, hogy kiheveredjünk.
Úgy érezzük, hogy jó lenne már befűteni, ám G. a füle botját se billegteti a nonverbális kommunikációnkra (ezt a kétlábúak állítólag igy nevezik… mindent elneveznek, de nem sok mindenhez értenek…) Azt hiszem, nadrágon fogom, és odarángatom a melegítő dobozhoz, – ami most jéghideg - akkor talán észhez tér!
Ma reggel óta B. egy ismeretlen kétlábúval a néhai tujasor megmaradt törzseit ássa/csákányozza ki, nincs kedvünk segíteni nekik, olyan hideg van! Luinak nem lesz miket megjelölnie, új célállomásokat kell keresnie…
A személyzet (főleg B.) ültetett egy szilafát, és egy naspolyát, ami nem tudom micsoda, de pont a gödrünk mellé került, amit eddig rendszeresen bővítettünk, most azonban betemetésre került, és megtiltották, hogy a közelébe menjünk… nem tudom, mit képzelnek ezek a kétlábúak! Bármennyire is megszoktuk őket, gondolkozom a lecserélésükön! Van esetleg valaki, aki sok-sok jutifalattal szeretne megvesztegetni bennünket, hogy idejöhessen inaskodni a Rezidenciámra? Nyilván nagy lesz a tolongást, ezért türelmet kérek, hogy alaposan átrághassuk magunkat a jelentkezők listáján! Vizslát!
 
Jó, jó, látjuk, hogy süt a nap, de add gyorsan azt a nasit, hadd menjünk be!

Én ki nem megyek, megvárom míg bejönnek! 🙂 (Bogyó ❤ )

Takarókat kérünk!!! 🙂

 

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jó blog és tök jó leírások - mi aznap reggel ugyanígy voltunk Lali kutyával. "Aranyos Fodorka" köszi az ajánlást :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves István! Nagy örömmel tölt el, hogy csatlakoztál alattvalóim köréhez! Hercegnőségem teljes felelősségével kijelenthetem, hogy Téged is, mint a Hercegnőség minden kétlábúját, a legodaadóbb jóindulattal foglak kegyeimben részesíteni… :-) He esetleg nem tudnál Hercegnőségem hódolatával betelni, ajánlom „Nagyberki Zsarolta” profilomat a fészbukon! :-) Vizslát! :-)

      Törlés
  2. Nocsak nocsak ! Új olvasó(kommentelő) érkezett...Hogy nehéz a "visszaállás" azt én is tapasztalom, nálunk is jó esetben fél órával van később ébresztő, mint szokott - no de majd helyreáll lassan a rend.Szerencse, hogy sötét van, és ez picit becsapja az embert (is)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Uuutáljuk a hosszú sötét estéket! Meg a közelgő hideget is... Szerencsére meleg már a konvektor! :-)

      Törlés