2018. július 9., hétfő

07. 09. hétfő

Múlt szerdán Perec jött, kicsit játszottunk, de ezen kívül nagy volt az unalom… Egészen péntek délutánig!
Mert akkor Kata beterelt két pöttömnyi ebecskét. Olyan aprókat, hogy ilyenek még nem fordultak meg a Rezidencián, és náluk kisebbel csak a futin találkoztam!
Épp ezért félelmetesnek tűntek… Nagy ívben kerülgettem őket az első napokban. Most már csak kisívben… Mert az ilyen apróság csípni is tud, ha feldühödik… gondolom…
Lui keresztülnéz rajtuk, neki nem partnerek, egyszer futott feléjük véletlenül, akkor nyikkanva spricceltek szerteszét.
Már én is bátrabb vagyok, tegnap este együtt tévéztem velük. Persze az inas középen, a biztonság kedvéért… mert mit lehessen tudni…
Bogit és Bonit az erdőszélen találták összebújva, talán már napok óta várták a csodát, nem mozdultak arról a helyről, ahova kidobták őket. Azóta is össze vannak nőve, mint a sziámi ikrek, szét se lehet operálni őket. Ezért nem is zavarja G.-t a hasonló hangzású nevük, egyik nélkül úgy sincs a másik… Tök mindegy melyiket hívja, megy mind a kettő!
Mivel rögtön kiderült, hogy finnyásak, a tápot nem eszik, Kata hozott nekik konzervet! Az inas azt állította, hogy előző ideiglenes rezidenciájukon külön szakácsuk volt, a’la carte rendelhettek… először majdnem elhittem, de rájöttem, hogy ez csak az inas sajátos humora… csak viccelődjön, addig jár (illetve biceg) az a bizonyos korsó, amíg elcsapom, és tendert írok ki az állására!
Annál is inkább, mert csak most tudtuk meg, hogy milyen finom az a konzerv! Eddig a személyzet titokban tartotta, hogy a tápon kívül létezik illatos, omlós puhaság is! Remélem az aprónépet G. hamar átszoktatja a tápra, mert akkor nem kell beléjük tömni az összes finomságot. Szerencsére haladunk, már élvezettel falják a konzervvel kevert száraz magot is!
Tegnap ismét itt volt Perec, kicsit meglepődött, de nem zavarták z új jövevények, hiszen csendben voltak. Lui játékra hívását bizony még nem szokta meg, mert a harmadik szomszéd is tudja, mikor akar játszani a csokitesóm. És Perec ezt utálja! =D
A két aprósággal majd én is szeretnék játszani, migráncsosat, kötélhúzóst, meg ilyen értelmes viháncolásokat, amiket olyan jól tudtunk művelni Pandabocival. De Bogi és Boni egyelőre még egymással se játszik, csak egyszer láttuk, hogy halk morranásokkal gyömöszölték egymást… persze semmi rohangálás, csak a halk szúmózás.
Érkeztek fotók a legutóbb gazdisodott védenceinkről, a Rezidencia megelégedéssel konstatálja, hogy mindhárman jól vannak!
A hétvégén újra Vizsla – Piknik lesz a strandon, ha az idő engedi, annyian leszünk, mint még soha! :) Remélem, Lui nem hoz rám megint szégyent, nem fog újra belekóstolni valakibe! Vizslát!
U.i.: A vén inas „véletlenül” kitörölte a mai csodálatos diktálmányomat! Sírva könyörgött, hogy vakkantsam el ismételten… Hát nem! Szülje újra emlékezetből! Ezt bírta összehozni… Vizslát!

Maya-Polka kötélhúzó gyakorlata

Mazsi újra balatonozik Cuncussal
Pandaboci, alias Johnny az új társaival: Dugóval .y Snoopyval

A sziámiak: Bogi és Boni

Lui Bogival

Bogi

Kötelebbrül, hogy jobban lássátok! :-)

Mai napozás

Boni





2 megjegyzés:

  1. Nem nagyon tudok mit mondani a legújabb "esethez". Ekkora kutyákat csak úgy az erdő szélére kitenni....hát rakja ki a Jóisten a volt tulajdonosukat a sivatag szélére ! - de legalábbis az élet göröngyös útjára - és hagyja ott őket egyedül...
    Remélem/kívánom találtok jószívű, szerető gazdit nekik hamarosan.

    VálaszTörlés
  2. Sajnálom kedves Fodorka, de az inas nem kapott értesítést a hozzászólásodról... Csak ma, egy "dörgedelmet... :-) (08. 30.)

    Igen, a jövevények nem a mi kategóriánk, sokkal kisebbek, félénkek, még játszani is csak percekre tudok velük... El se tudjuk képzelni, hogy kit zavartak ezek az apróságok... :-(

    VálaszTörlés